ÖN ITT VAN:
Felhívás Gazdasági hírek Közlemények 

Felhívás

Felhívás

álláslehetőségek a Kemecsén létrehozásra tervezett büntetés-végrehajtási intézetben

A fogvatartotti zsúfoltság csökkentése érdekében Magyarország Kormánya 2016. és 2019. között folytatja férőhelybővítési programját, mely a 1125/2016. (III.10.) Korm. határozat szellemében megszüntetni hivatott a bv. intézetek zsúfoltságát.

Mindezek eredményeként hamarosan megkezdődik a munkavállalók toborzása a Kemecsén létrehozásra tervezett új büntetés-végrehajtási intézetbe, mely várhatóan 250 fő részére biztosít munkalehetőséget, a felügyelőtől a reintegrációs tiszteken át a karbantartókig és az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére a helyi lakosok jelentkezését várjuk.

Tekintve, hogy a büntetés-végrehajtási szervezethez felvételre kerülők egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai lesznek, mind a kiválasztásukra, mind a szolgálatellátásukra különleges, az átlagosnál szigorúbb szabályok vonatkoznak, melyhez magasabb erkölcsi és anyagi megbecsülés párosul. Aki a felvételi eljárás során alkalmasnak bizonyul, akár 2016 decemberétől megkezdheti a szolgálatba lépést megelőző szakmai képzést, majd 2017-től a tényleges szolgálatteljesítést.

A hivatásos állománytagok döntő többségét képező felügyelőkkel szemben támasztott főbb szakmai elvárások a külső és belső objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerű őrzésével, felügyeletével, ellenőrzésével, előállításával és foglalkoztatásával biztosítsák az intézet biztonságos és törvényes működését, egyben tevékenységükkel elősegítsék a fogvatartottak reintegrációját, a társadalomba való visszailleszkedést. 

A legfontosabb feltételek, amelyeknek minden jelentkezőnek meg kell felelnie:

  • – magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely
  • – betöltött 18. életév
  • – érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség
  • – büntetlen előélet
  • – egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.

A fizikai alkalmassági vizsgálat során öt kötelező mozgáselemet – többek között fekvőtámasz, felülés, ingafutás, helyből távolugrás, 2000 m-es síkfutás – kell a jelentkezőknek meghatározott szinten teljesíteni. A követelmények korcsoportonként és beosztásonként vannak megállapítva, a legmagasabb elvárásoknak a 29 év alattiaknak kell megfelelniük.

A pályázóknak beosztástól függően 6-7 hónapos tanfolyamon kell részt venniük a fővárosban. A hétfőtől-péntekig tartó bentlakásos képzésekre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít.

A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amit évi 200 ezer cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár. A hivatásos állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, melyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak.

Aki szeretne a Kemecsén létrehozásra tervezett büntetés-végrehajtási intézetben munkát vállalni, az küldje meg önéletrajzát a toborzas@bv.gov.hu e-mail címre vagy a 1054 Budapest, Steindl Imre utca 8. címre, de telefonon is érdeklődhet hétköznapokon a 06-1/301-8150-es telefonszámon 08.00. órától 11.00. óráig és 13.00. órától 16.00. óráig.

Információ:

Bűntetésvégrehajtás Országos Parancsonkságahttp://bv.gov.hu/index

Bűntetésvégrehajtás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Intézethttp://bv.gov.hu/nyiregyhaza

 

Related posts