ÖN ITT VAN:
Sajtótájékoztató a Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében nyertes pályázatokról Gazdasági hírek Közéleti hírek Közlemények 

Sajtótájékoztató a Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében nyertes pályázatokról

A nyár folyamán újabb projektekről döntöttek megyénkre nézve pozitívan a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Ezt Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke és Lipők Sándor, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos 2017. szeptember 4-én megtartott sajtótájékoztatón jelentette be.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban többen is sikeresen pályáztak a megyében. A döntés alapján ebben a ciklusban Szabolcs-Szatmár-Bereg összesen közel 89,3 milliárdos keretből gazdálkodhat. 633 beérkezett pályázatból eddig 346 nyert, amelyeknek összesen 58,8 milliárd forint támogatást kaptak. A már szerződéssel rendelkezők száma 265, amely pályázatok a tervezett keret 51%-át kapják meg támogatásként (45,8 milliárd forint). Ebből mintegy 36 milliárd forint már átutalásra is került.

A kifizetések folyamatosan zajlanak, valamint szeptemberben újabb pályázatokról döntenek – közölte a Megyeházán Lipők Sándor.

Az elsődleges cél és egyben feladat a munkahelyteremtés – nyilatkozta Seszták Oszkár.

A nyertes önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek, társulások ipari park, óvoda- és bölcsődeépületek felújítására, belterületi utak építésére, közlekedés- és turizmusfejlesztésre, város-rehabilitációra, valamint egészségügyi és más közösségi szolgáltatások fejlesztésére fordíthatják a kapott támogatást.

 

Related posts