ÖN ITT VAN:
Erdélyi kirándulás Közéleti hírek Kulturális hírek 

Erdélyi kirándulás

Erdélyi kirándulás

2018. aug. 2-5.

 

Augusztus 2-án 4 30 kor 49 kedves utassal indult a Csaba-busz Erdély néhány csodálatos helyének és a testvértelepülés Gyergyószárhegy  felkeresésére.

Az első nap délelőttjén komoly erőpróbát jelentett az Ady-Boncza Kastélyhoz való feljutás valamint a Tordai sóbányába való lejutás.

A látnivalók hamar feledtették a fáradtságot.

Második nap a Békás-szoros, a Gyilkos-tó környékét csodálhattuk. Néhány templomot is megnéztünk a kirándulás során. Nagyváradon a Szent László, Gyergyószentmiklóson az örmény, Csíkszeredán a Makovecz által épített Katolikus, Kolozsváron a Szent Mihály templomot, és nem maradhatott ki Csíksomlyó sem. A Szent Anna tó és a Mohos tőzegláphoz való eljutás komoly feladat volt a sofőröknek.

Nyerges-tetőn emlékeztünk az 1849. aug. 1-jei ütközetre, Kányádi S. Nyerges-tető c. versét hallhattuk, szalagot kötöttünk és a „Kopjafa erdőben” olvashattuk neves személyiségek, ismerős települések emlékező gondolatait.

Megtekinthettük Mátyás szülőházát és a Kolozsvári szobor csoport előtti fotózás elmaradhatatlan része valamennyi kirándulásnak. Maradék pénzünket Kőrösfőn költöttük el, ahol szebbnél szebb kézműves termékek között válogathattunk.

A szállásadók vendégszeretetét nagy elismerés és dicséret illet, melyet már előző években többen tapasztalhattunk. A résztvevők jól érezték magukat és élményekkel telve érkezhettünk meg vasárnap este 20 órára.

A résztvevők megköszönték a lehetőséget és a szervezést.

Az érdeklődésről, a hangulatról, a látottakról beszéljenek a Pulveri Péter által készített fotók!

 

 

 

 

Related posts