ÖN ITT VAN:
Átadásra került a Járási Tanuszoda Gazdasági hírek Közéleti hírek 

Átadásra került a Járási Tanuszoda

2019. február 28-án átadásra került Kemecsén a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósult Járási Tanuszoda.

Az ünnepségen a magyar sportélet olyan ikonikus alakjai is részt vettek, mint a négyszeres olimpiai bajnok úszó, Darnyi Tamás, az egykori kiváló vízilabdázó Dala Tamás, a szövetségi elnök és olimpiai bajnok Wladár Sándor, valamint az olimpiákon és világbajnokságokon is többszöri ezüstérmes és egyben a sportért felelős államtitkári posztot betöltő dr. Szabó Tünde.

Az átadót Lipők Sándor polgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy még 2014-ben országgyűlési képviselőként kapott ígéretet a tanuszoda megépülésére, melynek megvalósulásáig hosszú út vezetett, de a mai napon a járás településein élők birtokba vehetik a régóta várt létesítményt. Kérte a jelenlévő politikusokat, hogy az ingyenes úszásoktatást valamennyi évfolyamra terjesszék ki. 

Dr. Seszták Miklós a térség országgyűlési képviselője az egészség fontosságát kiemelve a fejlesztés szükségességéről beszélt. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a program célját fogalmazta meg, miszerint az elsődleges szempont az, hogy a sport beépüljön a fiatalok mindennapjaiba és hogy minden járásban legyen legalább egy uszoda, ami lehetőséget biztosít az úszásra azok számára is, akiknek a lakóhelyükön ez nem elérhető. A Magyar Úszó Szövetség nemcsak a jelen, hanem a jövő sikerére is hangsúlyt fektet, azonban a cél nem az, hogy mindenkiből élsportoló legyen, hanem hogy minél több gyermek tanuljon meg úszni. Ez hozzájárul egészségük megőrzéséhez és csökkenti a vízbe fulladásos tragédiák számát – mondta el Wladár Sándor, a szövetség elnöke.

Az ünnepség Pokoraczkiné Petró Renáta előadásában Mácz István “Örülj velem” című versének egy részletével folytatódott, majd Smid Józsefné alpolgármester asszony néhány szóban kifejezte az átadással kapcsolatos örömét.

A szalag ünnepélyes átvágása után az épületet megáldotta Szalkó Károly református lelkész, Tamás László római katolikus plébános és Szabados Viktor görög katolikus parókus.

Az avatóünnepség végén a jelenlévők megtekinthették az uszodát, majd a gyermekek egy látványos próbaúszás keretein belül birtokba vehették a medencéket.

Related posts