ÖN ITT VAN:
Adventi gyertyagyújtás – Első gyertya Közéleti hírek 

Adventi gyertyagyújtás – Első gyertya

Advent a várakozás ideje a kereszténység második legnagyobb ünnepének előestéje. Négy hét, – ha mi is úgy akarjuk-, a népi hagyományok felé irányítja a figyelmünket. Az adventi koszorúnk égő gyertyáinak üzenetét egyre többen észreveszik. A gyertyák vasárnapról vasárnapra való meggyújtása segít lelkileg felkészülni az év talán legszebb és legbensőségesebb ünnepére.

E gondolatok vezérelnek bennünket, amikor ünneplőbe öltöztetjük nem csak az otthonunkat, hanem városunkat is. Advent első vasárnapján a Református Tipegő Bölcsőde műsorát hallhattuk Szikszainé Nagy Zsuzsa és Ficsor Napsugár közreműködésével.
 
 
Nagytiszteletű Szalkó Károly István lelkész úr köszöntő gondolatait közös daltanulás követte Barnák Szilvia segítségével. 
 
 

Ezután tisztelendő Tamás László plébános úr megszentelte a koszorút, majd városunk polgármestere, Lipők Sándor úr meggyújtotta az első gyertyát.

 
 

„Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel.”

/Márai Sándor/

Reméljük a következő gyertyagyújtás alkalmával is megtisztelnek jelenlétükkel bennünket, mely 2019. december 8-án lesz, 16 órai kezdettel!

Related posts