ÖN ITT VAN:
Közgyűlést tartott a Kisvárosok Szövetsége Közéleti hírek 

Közgyűlést tartott a Kisvárosok Szövetsége

Közgyűlést tartott a Kisvárosok Szövetsége

2019. december 5-án Visegrád adott otthont a Kisvárosok Szövetsége által tartott Közgyűlésnek. A megjelenteket Lipők Sándor a szövetség regnáló elnöke köszöntötte, majd a jelenlévők rövid összegzést hallhattak a kisvárosok jelenlegi működéséről, finanszírozásáról. Ezt követően a kisvárosokban működő központi orvosi ügyeletek jelenlegi anyagi és humánerőforrás hiányosságáráról fogalmazódott meg néhány gondolat.

A Közgyűlésen megjelent polgármestereket Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár köszöntötte és gratulált az október 13-án elért választási eredményekhez.

Államtitkár Úr által tartott előadáson szó esett az adósságkonszolidációról a 2011-2014 közötti időszakban, a közös hivatalok átalakulásáról melynek első ciklusa telik le megalakításuk óta, az okos városok létrehozásáról, az önkormányzati rendszer pénzügyi-gazdasági működésével kapcsolatos feladatokról, a Szociális célú tüzelőanyag támogatásól, az önkormányzati munka további segítéséről.

Ezt követően Huszár Richárd fejlesztéspolitikai és jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a közgyűlés tagjait és európai uniós, illetve nemzetközi jövőbeni feladatokról, célkitűzésekről vázolta fel a terveket, elképzeléseket.

A megoldandó feladatok között szó esett az intelligens Európa, a zöldebb, karbonmentes Európa, a jobban összekapcsolt Európa, a szociálisabb Európa, illetve a polgáraihoz közelebb álló Európa megteremtéséről.

Az előadások végén a jelenlévő polgármesterek, alpolgármesterek feltehették kérdéseiket, megfogalmazhatták észrevételeiket államtitkár úr, és helyettes államtitkár urak felé.

Related posts