ÖN ITT VAN:
Újabb gazdasági intézkedések Gazdasági hírek Közéleti hírek Közlemények 

Újabb gazdasági intézkedések

A kormány a múlt heti kormányrendelet után nemrég újabb gazdasági segítséget jelentett be a koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt. További információkért kattintson tovább!

  • Bővítették azoknak az ágazatoknak a körét, ahol több hónapon át kedvezményeket kapnak a munkáltatók, munkavállalók.

Több mint 81 ezer katás vállalkozó járulékfizetését engedik el négy hónapig. Ez a katások ötödét érintheti, mivel nagyjából 391 ezer szereplő adózik ezzel a kedvezményes formával az országban. Itt, ha átlagosan havi 50 ezer forintos befizetéssel számolunk, az az jelenti, hogy átlagosan 200 ezer forintos támogatást kapnak az államtól a fejenként a támogatottak.

  • A gyes-, gyet- és gyedjogosultságot kitolják a veszélyhelyzet végéig.

A gyes, a gyed és a gyet meghosszabbítása a veszélyhelyzet megszűnéséig szól: azaz akik pont ez idő alatt veszítenék el a jogosultságot valamelyik támogatásra, azok továbbra is kapják a juttatást az államtól, ameddig a kormány nem dönt úgy, hogy véget ért a veszélyhelyzet.

  • Végrehajtási moratóriumot hirdettek, ami egészen a veszélyhelyzet lezárulása utáni 15. napig tart.

A kilakoltatásokat, végrehajtások felfüggesztik a veszélyhelyzet lezárását követő 15. napig, csakúgy, mint az adótartozások behajtását. Az adótartozásoknál valószínűleg egyébként is lehetett volna méltányosságot kérni a NAV-tól a járványra hivatkozva, így most eggyel egyszerűbb lesz a helyzet.

A pontos rendelet hétfőn, éjfél előtt néhány perccel jelent meg a Magyar Közlönyben.

Related posts