ÖN ITT VAN:
Kijárási korlátozás Közéleti hírek Közlemények 

Kijárási korlátozás

Kijárási korlátozást vezetünk életbe Magyarország egész területére március 28. és április 11. között –  közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából hagyhatók el a lakóhelyek. (A részletekért kattintson tovább!)

“Az eddigi korlátozások eredményesek voltak. A járvány kitörése előtt a kontaktusszám félmillió felett volt, ez leesett a tizedére” – mondta a miniszterelnök. 

“A magyarok fegyelmezetten a társadalmi érintkezések méretét tizedére csökkentették. Ez most megállt, ezért a csökkentés további előmozdítására lépett életbe a kijárási korlátozás, ami azonban hangsúlyozottan nem kijárási tilalom, amikor “egy légy sem repülhet ki”.

  • A kijárást lehetővé tévő alapos okok között van, hogy a gyerekeket be lehet vinni az iskolák ügyeleteire, ahol öt fős csoportokban vigyáznak rájuk.
  • Az önkormányzatok is kijelöltek ilyen célra óvodákat, ezekhez is ki lehet menni.
  • Ki lehet menni a szabadba, csak tartsanak egymás között a távolságot.

 

– mondta a miniszterelnök, megjegyezve, hogy szabálysértés, ha nem tartják e a szabályozást, de “nem az a feladat, hogy dresszírozzuk az embereket. Azt kell elnyernünk, hogy meglegyen az együttműködés. A rendőröknek segíteniük kel az embereket, hogy betartsák a szabályokat, cél nem a kikényszerítés” – mondta a miniszterelnök.

Szükség esetén azonban ötezer feletti akár 50 ezer forintos büntetés is kiszabható.

Related posts