ÖN ITT VAN:
Közlemény – COVID-19 Közlemények

Közlemény – COVID-19

KÖZLEMÉNY

Hiteles és pontos COVID-19 helyzetértékelés a cél!

Magyarország Kormánya a KSH, valamint négy egyetem közreműködésével szűrőprogramot indít, amely 2020. május 4-én kezdődik. A kutatás célja, hogy átfogó képet kapjunk hazánk lakosságának koronavírus-fertőzöttségéről.

Az elemzés alapvető fontosságú a védekezési stratégia kidolgozása szempontjából. A KSH a mintavételezés helyéről és időpontjáról levélben, ügyfélkapun és telefonon keresztül értesítik ki az érintetteket.

A Kisvárosok Szövetségének polgármestereivel egyetértésben magam is úgy vélelmezem, hogy minden polgármester – a szövetség keretein kívüliek is – felajánlja az együttműködését azáltal, hogy a vizsgálatra kijelölteket az önkormányzatok személyesen felkeresik, amennyiben a KSH és az egyetemek a szükséges információkat a rendelkezésünkre bocsátják.

Egy településen a polgármester élvezi a helyi közösség bizalmát és áll legközelebb az emberekhez, továbbá a leginkább ismeri a helyi viszonyokat. Nagyon fontos, hogy a vizsgálatra kijelölt személyek időben értesüljenek, és minél többen elmenjenek a tesztelésre.

Úgy ítéljük meg, hogy az önkormányzatok közreműködése a mintavételes vizsgálat sikeressége érdekében elengedhetetlen.

Mindannyiunk közös érdeke az, hogy a lehető legpontosabb helyzetértékelést biztosítsuk Magyarország Kormánya számára, ezzel is elősegítve, hogy minél hamarabb visszatérhessünk a pandémia előtti életünkhöz!

Kemecse, 2020. május 02.

Lipők Sándor