ÖN ITT VAN:
Adventi készülődés Közéleti hírek Kulturális hírek 

Adventi készülődés

Ilyenkor Advent idején mindig azt mondjuk, de jó volt régen… Visszagondolunk gyermekkori várakozásunkra, keressük a régmúlt karácsonyok ízét, illatát. Mi is elgondolkodtunk, milyen jó is volt az elmúlt esztendőkben, hogy intézmények, civil szervezetek, a város lakosaival együtt összefogva, kezdhettük meg az Adventi készülődést, amikor is elkészítettük városunk Adventi koszorúját.

Mindannyian gyermekkorunk emlékeit szeretnénk vissza, ha csak egy percre is. Természetesen nem arra a babára vagy kisautóra vágyunk, hanem az érzésre, amit akkor éreztünk. Nem volt sok ajándék, de megbecsültük egymást, és odafigyeltünk egymásra.

E gondolatok kavarodtak bennünk, amikor azt tervezgettük, az idén hogyan tudjuk elkészíteni a korlátozások ellenére, a szabályokat betartva, városunk Adventi koszorúját és a Betlehemét. Szerencsére egy kis szervezésnek köszönhetően mindez sikerült.  Újra bebizonyítottuk, hogy van közöttünk összetartozás, tenni akarás.

Elkészült városunk ADVENTI koszorúja és a Betlehem.

Köszönetemet szeretném kifejezni a munkálatokban segítő embereknek, valamint a támogatóinknak.

Előkészületekben segítségünkre voltak: Mártonné Batta Tímea, Bodnár Róbert, Hutkai József, Hutkai István, Stefán Mihály, Sepa Norbert, Szilágyi Csaba.

A koszorú készítésnél részt vettek: Horváth Tivadarné, Magyar Jánosné, Dócs Bertalanné, Bancsók László, Kulcsár Gyula, Kulcsár Róbert, Tóth László.

A koszorú díszítésénél és a Betlehem elkészítésnél közreműködtek: Balogh Beáta, Barnák Szilvia, Deliné Iglai Katalin, Dócs Bertalanné, Gerber Anzselika, Hajnal Éva, Lipőkné Papcsák Anita, Borók László, Vida József. 

Köszönjük a meleg és finom teát a Református Tipegő Bölcsőde dolgozóinak! 

Köszönjük a fenyőfa felajánlást Vrancsikné Pivnyik Ágnesnek és Barnák Istvánnak!

Köszönjük a dekoráció felajánlást Fülöpné Varga Anikónak, Kozma Józsefnek, Puskás Gyulának és a Takács- Plusz Ker Kft.-nek!

Az Adventi gyertyagyújtások szűk „családi körben” lesznek megtartva.

Kérünk minden családot, aki úgy gondolja, szüksége van egy kis sétára, egy meghitt pillanatra, legyen sétájuk egyik „állomása” városunk ADVENTI koszorúja és idézze fel az emlékeit, melyet együtt tölthettünk az elmúlt években!

A következő sorokkal kívánunk mindenkinek áldott Adventi készülődést:

Mutassuk ki a szeretetünket, adjunk derűt, kedvességet, gyengéd érintést! Használjuk bátran a „szeretlek” szó varázsát és vegyük észre azokat a lelki mosolyokat, amelyeket magunk körül teremtünk!

Kemecse Polgárőrség Egyesület

 

 

Related posts