ÖN ITT VAN:
Idősek napja Közéleti hírek Kulturális hírek 

Idősek napja

Városunkban 2021. október 2-án (szombaton) 13 órától jó hangulatban töltöttünk el egy délutánt a Kemecsei Arany János Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola tornatermében, az időseket és az 50-55 éves házassági évfordulójukat ünneplőket köszöntve.

Október 1. az Idősek világnapja. Ebből az alkalomból köszöntik mindazokat, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatát tudják maguk mögött. 65 éves kortól szólítják meg az embereket a településeken, hogy köszönteni szeretnék őket, de azt is elmondhatjuk, hogy nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján kapcsolatban vagyunk, hisz szeretetükkel, segítőkészségükkel ők is rendelkezésünkre állnak! Feladatunk is támaszt nyújtani: Akinek lehetősége van megteszi ezt a családban, akiknek nehézségekbe ütközik, azok intézményes formában gondoskodnak idősödő hozzátartozójukról. Kívánjuk, hogy az időskor legyen egészségben töltött tartalmas, amilyenre mindig is vágytak!

Az ünnepséget Barnák Szilvia nyitotta meg, néhány kedves szóval köszöntve az ünneplőket.

Lipők Sándor polgármester úr köszönetét fejezte ki az időseknek eddigi, gazdag életútjukért, a sok jó tanácsért, tapasztalatért, mellyel segítik a fiatalabbak munkáját és hozzájárulnak Kemecse további fejlődéséhez.

Idősek Napja alkalmából köszöntőt mondott Szalkó Károly István református lelkész és Szalkóné Bodnár Tünde, a Kemecsei Református Egyházközség Répásy Mihály Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője.

Verset mondott Mikó Ferencné és Pokoraczkiné Petró Renáta.

Kemecse Város Önkormányzata nevében köszöntötték e jeles esemény és szép ünnep alkalmából a jubiláló házaspárokat:

Rebenszki Sándor-Szabó Mária (50.házassági évforduló)
Németh Gyula-Román Ilona Erzsébet (55. házassági évforduló)
Zsíros Sándor-Hagymásy Klára (55. házassági évforduló)


Rebenszki Sándor megköszönte a meghívást.

A talpalávalót Kocsis Janika biztosította.

A jó hangulathoz a zenét a Barnák Csaba és Barnák Szilvia szolgáltatta.

Az esemény zárásaként a Pesti Kvartett előadását hallottuk.


 
A jó hangulatról beszéljenek a képek! Szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani, akik nélkül ez a műsor nem jöhetett volna létre!


 
A program a “Köszönjük, Magyarország!” program keretében valósult meg.

Related posts