ÖN ITT VAN:
Bölcsőde építése Kemecse városban Közéleti hírek Kulturális hírek 

Bölcsőde építése Kemecse városban

Megkezdődött a “Bölcsőde építése Kemecse Városban” című projekt, amelyet a Kemecsei Református Egyházközség valósít meg az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, melynek összege: 970.988.546 forint.

A projekt keretében Kemecsén egy 4 csoportszobás bölcsőde építését kezdi meg a Kemecsei Református Egyházközség. A megvalósítás során fő cél 0-3 éves korú gyermekek ellátása mellett az egészséges testi-, lelki- és személyiségük fejlődéséhez szükséges körülmények biztosítása. Az Európai Uniós normáknak megfelelő szabványos eszközök beszerzése, elősegítve a legmagasabb színvonalú szocializációhoz szükséges komplex ellátást egy helyen.
 
A közvetett célcsoport a legnehezebb helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő szülők, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek szülei, akiknek száma rendkívül magas a térségben. A projekt további célja a kapacitás növelésével a szülők munkaerőpiacra történő belépésének, visszatérésének elősegítése.
 
A tervezés és beruházás során a pályázó törekedett a gazdaságosságra, a betervezett építési anyagok kapcsán az újrahasznosíthatóságra, illletve a környezetbarát és energia megtakarítást eredményező megoldásokra. Az intézményben a teljeskörű akadálymentesítés maradéktalanul biztosításra kerül. A környezetkímélő és energiatakarékos megoldások nagyban csökkentik a jövőben a fenntartási és üzemeltetési költségeket.
 
Az épület mellé játszóudvar épül, mely részben fedett lesz. Az előírásoknak megfelelően tíz férőhelyes parkoló kerül kialakításra az épület utcafronti részén, mely parkolóban helyet kap egy elektromos autó töltőállomás is. 
 
A kezdő áhítatot Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye Esperese tartotta.
 
 
Nyitó gondolatokat hallottunk Szalkó Károly Istvántól, a Kemecsei Református Egyházközség lelkipásztorától.
 
Ünnepélyes köszöntőt mondott dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő és Lipők Sándor, Kemecse Város polgármestere.
 
A Kemecsei Református Hétszínvirág Óvoda és Tipegő Bölcsőde dolgozói és gyermekei szeretettel várják az új épület megépülését.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Related posts