ÖN ITT VAN:
Hirdetmény – Földárverés Közéleti hírek Közlemények 

Hirdetmény – Földárverés

Tájékoztatom, hogy a Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földügyi Központ (a továbbiakban: NFK, Szervezet) a Kormány által 2015. évben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” Program folytatásaként nyilvános árverés keretében ismét értékesíti a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket.

Az árverések keretében mintegy 22 ezer hektár állami földterület kerül meghirdetésre, több ütemben. Az első ütemében több mint 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét, legelő művelési ágú földrészletet kínál az NFK megvételre.
 
A mai nappal (2023. május 19.) az NFK honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) közzétételre került egy részletes tájékoztató, valamint sor került az árverési hirdetmények kifüggesztésére.
Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.
 
A fentiek figyelembe vételével – amennyiben az Önök területi illetékességébe tartozóan is jelent meg hirdetmény a fenti honlapon – kérjük szíves közreműködésüket az érintett település önkormányzatának, valamint a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó önkormányzatok honlapján, hirdetőtábláján az árverésekről szóló tájékoztatás, illetve a hirdetmény(ek) soron kívül történő közzétételében.
 
Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnökének megbízásából, üdvözlettel:
 
Seres Magdolna
elnöki referens

Related posts