ÖN ITT VAN:

HÍREK

2021.05.04. – Elindult a piac épületének műszaki átadás-átvételi eljárása

A mai napra tűzte ki a projekt műszaki ellenőre az újonnan épült Piac épületének műszaki átadás-átvételét. A beruházás készre jelentése megtörtént, az épület kisebb hiányosságok pótlását követően használatba vehető. Az épület nyugati oldalán egy üzlet kap helyet, ahol minden szükséges helyiség rendelkezésére áll, míg a többi területen egy fedett piac csarnok fog működni árusítóhelyekkel.

Az épület várhatóan nyár közepén kezdi meg működését, a szükséges engedélyek megszerzését követően.

 

2021.01.11. – Átadásra került a Zöld város projekt Belterületi útépítés és Park építés projekt eleme

2021. január első hetében sikeres műszaki átadással átvette az önkormányzat a projekt keretében a Járási Hivatal és Mentőállomás közötti területen épült széles térkövezett körút első szakasza. A jelen projekt keretében a komplex városközpont kialakításának koncepciójában szereplő körívnek a piacig tartó szakasza épült meg. Az önkormányzat a további szakaszt a későbbiekben tervezi megépíteni, melyre a források figyelése folyamatosan történik. A jelenleg épült szakasz teljes közművesítéssel rendelkezik, így számos funkció betöltésére alkalmas. A tervezett körív forgalom elől elzárt terület lesz, így első sorban kültéri programok helyszínéül, és sétáló utcaként fog szolgálni a lakosság és az ide látogatók részére, felfűzve az igazgatási egységeket, és a katolikus templomot.

A projekt részét képező park bővítés 2020. decemberben átadásra került, az egyházhoz kapcsolódó templomkert parkosításával együtt. Így a projekt kivitelezésének nagy része megvalósult, csupán a piac épületének befejezése van hátra, amely az anyagbeszerzési nehézségek függvényében 2021. 1. negyedévében várható.

 

2020.10.07. – Sikeres volt a projekt keretében megvalósult előadás sorozat

Jól időzített az önkormányzat a Zöld város projekt keretében megvalósítandó soft tevékenységek megtartásával. A vírus helyzet nyárra enyhült, így lehetőség nyílt a kisebb rendezvények, előadások megvalósítására. Ezt a lehetőséget kihasználva az önkormányzat megtartotta azokat az előadásokat, amelyeket a projekt keretében tervezett. Ezek témája a társadalmi integráció, függőségi problémák, esélyegyenlőségi kérdések, és a különböző társadalmi csoportokra vonatkozó bűnmegelőzési tanácsadások volt. Az előadások hasznosak voltak, és olyan kérdésekkel és problémákkal foglalkoztak, amelyek a mindennapjainkban jelen vannak.  Az előadás sorozaton több mint 400 fő vett részt. A feldolgozott témákról kiadvány készült.

 

2020.04.17. – Megkezdődtek a zöld város munkálatai

Az eredményes közbeszerzési eljárást követően aláírásra kerültek a Zöld város projekt kivitelezői szerződései. A nyertes kivitelező a Kemeverb Kft. lett. A munkálatok első lépései megkezdődtek, amely terület előkészítéssel indul, és azt követően kezdik az építési tevékenységet.

A beruházás a városközponti területen egyszerre több munkaterületen zajlik, mivel az önkormányzat beruházásában épül egy piac-csarnok, kibővül a Városházát körbevevő park, valamint egy széles térkövezett út épül, ezen felül az katolikus egyházközség beruházásban a templom környéke parkosítására kerül sor. A projektnek köszönhetően egy nagy kiterjedésű, összefüggő, egységes arculatú zöld felület jön létre, amely igényes megjelenése mellett egy tömbben ad helyet a meglévő igazgatási funkcióknak, a projektben létrejövő gazdasági funkciónak, valamint a vallási, szakrális funkciónak is. Az önkormányzat reményei szerint egy olyan környezetet sikerül kialakítani, amely a későbbiekben megtelik élettel, programokkal, és egy üde színfoltjává válik a településnek.

A városközponti akcióterület komplex koncepcióval rendelkezik, amely több lépcsőben kerül kialakításra a rendelkezésre álló források függvényében. A jelen projektben tervezett munkálatok várhatóan év végére készülnek el.