ÖN ITT VAN:

Kemecsei Városvédő Egyesület

Az egyesület 2006-ban alakult. Óvónő, tanítónők, történelem tanárok, elismert műszaki szakemberek, könyvtáros, irodalom tanárok, művelődésszervező, androgógus vállalt közösséget városunk szellemi, tárgyi kultúrájának megőrzéséért, közzétételéért. Kiemelten foglalkozunk a helytörténeti emlékekkel, néphagyományok felelevenítésével. Aktívan részt kívánunk venni városunk valamennyi rendezvényében, nemzeti- társadalmi ünnepeink programjaiban.
 
Védnökséget vállaltunk a Helytörténeti Gyűjtemény és a Helytörténeti Krónika fölött, fotókkal írásos elemzésekkel kívánjuk gazdagítani településünk történelmi múltjának feldolgozását. Folytatjuk a Helytörténeti Konferenciák szervezését és a Kegyeleti Emlékpark kialakításában aktívan részt kívánunk venni.
 
A jelen is fontos számunkra. Környezetünk védelme és szépítése aktív munkára késztet. A városvédelem szerves része a város szépítés. Szervezeti kapcsolatot építünk ki és tartunk majd fenn a Város- és Faluvédők Szövetségének tagegyesületeivel. A testvérvárosi kapcsolatok, találkozások a határon túli magyarokkal tiszteletteljes részei kulturális programjainknak.