ÖN ITT VAN:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

 

2020 | 07 | 31.

Kemecse Város Önkormányzata

 

Sajtóközlemény             

Kemecse Város Önkormányzata iparterület elérhetőségének biztosítása

TOP-1.1.1-16-SB1-2017-00006

Megkezdődött a „KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA IPARTERÜLET ELÉRHETŐSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSA” című projekt, amelyet Kemecse Város Önkormányzata valósít meg az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával.

A projekt keretében Kemecse ipari területének alapinfrastruktúráját kezdi meg kiépíteni az Önkormányzat. A beruházás egyik fő elemét az ipari terület megközelítését szolgáló feltáró út építése képezi 500 méter hosszúságban. A kialakítandó nagy teherbírású út magába foglalja egy vasúti átjáró építését, valamint a település fő utcájaként funkcionáló Szent István utcára (3823. számú országos közút) való rácsatlakozást. Ezzel lehetővé válik az ipari terület megközelítése Nyíregyháza irányából, elkerülve a Kemecse lakott területén való áthaladást. Az útépítés során kiépítésre kerül a hozzá tartozó belvízelvezetés és közvilágítás is.

Az útépítés mellett sor kerül az ipari terület vízellátását biztosító ivóvízvezeték kiépítésére is. Ezzel az iparterület megközelítése, vízellátása és áram ellátása biztosított lesz. A gázellátásra az önkormányzat kiviteli tervekkel rendelkezik, és a terület szennyvízelvezetése is hamarosan elkészül.

A projektnek köszönhetően a terület alapinfrastruktúrájának egy nagy részét sikerül megoldani, ami által – a térségben egyedüliként közel 100 ha összefüggő önkormányzati tulajdonú iparterületként – vonzóbbá válik a befektetők számára.

Az önkormányzat a befektetők iparterületre történő betelepülését reméli a projekt megvalósítását követően, amely a város gazdaságát jelentősen fellendítené, és a projekt pozitív hatása a térség munkanélküliségi helyzetére is kedvezően hatna.  

A támogatás összege: 1.003.804.294 Ft.

További folyamatosan frissülő információk a site.kemecse.hu honlapon találhatóak a projektek menüpont alatt.