ÖN ITT VAN:

Sajtóközlemény

 

2021 | 05 | 25.

Kemecsei Református Egyházközség

 

Sajtóközlemény             

BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE KEMECSE VÁROSBAN

TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00020

Megkezdődött a „BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE KEMECSE VÁROSBAN” című projekt, amelyet a Kemecsei Református Egyházközség valósít meg az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával.

 

A projekt keretében Kemecsén egy 4 csoportszobás bölcsőde építését kezdi meg a Kemecsei Református Egyházközség. A megvalósítás során fő cél 0-3 éves korú gyermekek ellátása mellett az egészséges testi-, lelki és személyiségük fejlődéséhez szükséges körülmények biztosítása. Az Európai Uniós normáknak megfelelő szabványos eszközök beszerzése, elősegítve a legmagasabb színvonalú szocializációhoz szükséges komplex ellátást egy helyen.

A közvetett célcsoport a legnehezebb helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő szülők, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek szülei, akiknek száma rendkívül magas a térségben. A projekt további célja a kapacitás növelésével a szülők munkaerőpiacra történő belépésének, visszatérésének elősegítése.

A tervezés és beruházás során a pályázó törekedett a gazdaságosságra, a betervezett építési anyagok kapcsán az újrahasznosíthatóságra, illetve a környezetbarát és energia megtakarítást eredményező megoldásokra. Az intézményben a teljeskörű akadálymentesítés maradéktalanul biztosításra kerül. A környezetkímélő és energiatakarékos megoldások nagyban csökkentik a jövőben a fenntartási és üzemeltetési költségeket. 

A támogatás összege: 550 000 000 Ft.

További folyamatosan frissülő információk a site.kemecse.hu honlapon találhatóak a projektek menüpont alatt.