ÖN ITT VAN:

Primula Patika

VP6-19.2.1.-66-1-17: A Primula Patika külső felújítása, hőszigetelése az ellátás hatékonyabb biztosítása, és a fenntartható működés érdekében

A Primula Bt. 2020. évben támogatást nyert a Vasmegyer, Kossuth utca 155. szám alatti Primula Patika külső felújítására 3.858.854 Ft értékben. A projektet a Nyírség és Rétköz Határán Vidékfejlesztési Egyesület hirdette meg, az Európai Unió támogatásával, és a Magyar Állam társfinanszírozásával.

A pályázatnak köszönhetően a régóta szükséges külső felújítás meg tudott valósulni, ami az esztétikus megjelenés mellett az energetikai jellemzőket tekintve is pozitív hatást eredményez.

Sor került a tetőhéjazat felújítására, a korábbi pala tetőre cserepes lemezfedés készült, valamint a tetőszerkezet is megerősítésre került. Ehhez kapcsolódóan a bádogos szerkezetek, ereszcsatornák is megújultak.

Az épület külseje felújításra került, 12 cm-es hőszigetelést kapott. A gyógyszertári épületrész külső színezése is megvalósult. A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás jelentős mértékben csökken, amely által a környezetszennyezés is mérséklődik.

A beruházás megvalósulása hozzájárul a településkép javulásához. A gyógyszertári ellátás zavartalanul működött a kivitelezés időtartama alatt is. A megújult gyógyszertár 2020. május 27-től várja kedves vásárlóit.